De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

FAO/SAMAP OVERHANDIGT LANDBOUWEQUIPMENT

SAMAP heeft landbouwequipment gedoneerd aan landbouwers in het kader van de eerste oproep voor projectvoorstellen onder de Matching Grant Facility. 10 begunstigden uit de districten Wanica, Saramacca, Para en Commewijne, hebben hun landbouwequipment ontvangen, als onderdeel van het doorlopende proces van de FAO/SAMAP voor de aankoop en levering van het equipment die is aangevraagd in het kader van de Eerste Oproep voor Projectvoorstellen onder de Matching Grant Facility (MGF).

 

Landbouwers van fruit, groenten en wortel-en knolgewassen ontvingen vierwielige tractoren, bosmaaiers, trimmers, rugsproeiers, kruiwagens en landbouwgereedschappen die de productie, kwaliteit en markttoegang zullen vergroten. Begunstigden die aanwezig waren bij de overhandiging, waren zeer verheugd over dit moment en maakten van de gelegenheid gebruik om SAMAP te bedanken voor deze equipment. De attributen zijn nodig om hun productiesystemen verder te mechaniseren.

 

SAMAP zal naar verwachting binnenkort het aanbestedingsproces voor andere begunstigden voltooien en heeft dus de komende weken soortgelijke evenementen geprogrammeerd om de levering van equipment aan andere toegewezen begunstigden te voltooien.

 

SAMAP is een initiatief van de regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie (EU). Het belangrijkste doel is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te versterken door middel van een meer concurrerende en veiligere productie die de markttoegang voor groenten, fruit, wortel- en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten.