De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

ROS feliciteert Surinaamse pencak silat-voorzitter Florence Jamin

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft in het kader van sportdiplomatie zijn waardering en felicitaties gedaan aan Florence Jamin, die geen onbekende is in de nationale en internationale pencak silat-wereld.

Jamin is de enige persoon uit Suriname die door de wereldorganisatie van de pencak silat gecertificeerd is als wasit-juri (scheidsrechter en jurylid). Ze is tevens de voorzitter van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) en ook de enige Surinamer die door de wereldorganisatie erkend en gecertificeerd is om leraren op te leiden.

Directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw heeft samen met onderdirecteur Deborah Winson de felicitaties overgebracht aan Jamin. De voorzitter mocht als blijk van waardering voor haar prestatie in de sportwereld, in het bijzonder als vrouw, een bloemstuk in ontvangst nemen.

Jamin toonde zich ingenomen met het gebaar en voelde zich vereerd de erkenning te mogen ontvangen van het directoraat Sportzaken. Zij had ook een presentje voor directeur Touw Ngie Tjouw meegenomen, namelijk een sportpet en T-shirt. Verder zegde Jamin toe de Surinaamse sportwereld te zullen ondersteunen op het gebied van pencak silat.

Het directoraat Sportzaken poogt middels zulke initiatieven dicht betrokken te zijn en te blijven bij de verschillende sporten die beoefend worden in Suriname. Verder is het de bedoeling om op deze manier de trekkers van de verschillende sporten te erkennen en waarderen.