De Boodschap
Uncategorized

Follow up SURGE- bedrijfsbezoek door minister Kuldipsingh en vicepresident Wereldbank

In het kader van de uitvoering van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD) die uitgevoerd wordt door onder andere het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is er een bezoek gebracht aan Surivit coöperatie Wi Uma Fu Sranan. Dit bezoek is op dinsdag 19 maart gebracht door de minister van EZ, Rishma Kuldipsingh en de vicepresident van de Wereld Bank, Felipe Jaramillo, en zijn delegatie die momenteel in Suriname vertoeven. Naast dit bezoek waren er ook high level meetings geweest met de delegatie.

Het ministerie van EZ is verantwoordelijk voor component 2 van het SCSD- project. Binnen component 2 wordt onder andere het Suriname’s Growth Enterprises (SURGE) project uitgevoerd. SURGE biedt de mogelijkheid voor Micro, Small and Medium Enterprises (MSME’s) om in aanmerking te komen voor Business Development Support en Matching Grants, op basis van vastgestelde criteria. Surivit is een van de bedrijven die met succes de pitches heeft doorlopen en het contract voor een matching grant heeft getekend. De matching grant wordt gebruikt voor marketing en aankoop van equipment voor het upgraden van hun productieproces.

Minister Kuldipsingh zegt zeer ingenomen te zijn met het bezoek van de vicepresident van de Wereldbank en is trots op het feit dat er een bezoek is gebracht aan Surivit. Voor haar is het vrouwelijk leiderschap bij Surivit heel prijzenswaardig. Het bedrijf heeft namelijk 15 medewerkers waarvan 13 vrouwen en 2 mannen en de coöperatie telt 38 vrouwelijke leden. Dit is belangrijk omdat de Wereldbank als indicator heeft dat van alle grants 40% gaat naar bedrijven waar vrouwen de leiding over hebben.

De delegatie van de Wereldbank bestond uit Carlos Felipe Jaramillo (Regional Vice President), Lilia Burunciuc (Director, Caribbean Region), Diletta Doretti (Resident Representative, Guyana and Suriname), Nataliya Mylenko (Lead Country Economist, Program Leader), Ana Carolina Saizar Saconi (Special Assistant to Vice President), Penny Bowe (Senior External Affairs Officer), Angel Bhojedat (Program Assistant) en Nadischia Semmo (Operations Consultant)