De Boodschap
Justitie & Politie

Frans-Guyanese delegatie bracht werkbezoek aan KPS

Een delegatie van de Gendarmerie onder leiding van generaal Bras, commandant van de gendarmerie in Frans-Guyana, heeft in de periode van dinsdag 29 juni tot en met woensdag 30 juni een uitwisselingswerkbezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS). Dit werkbezoek is een follow-up van een eerder bezoek dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de korpschef hoofdcommissaris van politie Roberto Prade van het KPS eerder dit jaar brachten aan Frans-Guyana.

Het doel was voornamelijk het voortborduren op de tijdens het bezoek van de minister en de korpschef gemaakte afspraken, alsook het uitdiepen van de samenwerking. Tijdens dit bezoek werden verschillende presentaties gehouden. De hoofdinspecteur van politie Eshita Hunte, hoofd van de afdeling korpsstaf, hield onder andere een korte presentatie over het korps. De directeur operationele diensten KPS, vertegenwoordigers van het Korps Brandweer Suriname (KBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) waren ook aanwezig.
Verder deed de delegatie enkele afdelingen, zoals het Arrestatie Team (AT), het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), de Forensische Opsporing (FO) en de Politie Academie aan. Het werkbezoek is afgesloten met werkafspraken en biedt uitzicht op een mooie samenwerking.