De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Granman der Aluku’s heeft onderhoud met minister Emanuël

De nieuwbakken granman der Aluku’s, Simeon Glunder, heeft een onderhoud gehad met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). De dignitaris bracht op dinsdag 17 oktober jongstleden een kennismakingsbezoek aan de bewindsvrouw.

Minister Emanuël maakte van de gelegenheid gebruik om zich te verontschuldigen voor haar afwezigheid bij de installatie van de granman. Ze sprak tevens haar erkentelijkheid uit aan minister Dinotha Vorswijk voor de vertegenwoordiging bij dit moment.

De functionarissen hebben van gedachten gewisseld over enkele problemen die door de dignitaris zijn waargenomen in zijn gebied. Wat vooral zorgen baart, is de watervervuiling. Dit geschiedt door Brazilianen en Chinezen die aan goudwinning doen. Ook wordt er afval in de rivier gedumpt, wat tot gevolg heeft dat het rivierwater onbruikbaar is.

Granman Glunder deed verder het verzoek aan de ROS-minister om een delegatie te sturen voor oriëntatie in het gebied. Minister Emanuël heeft de problemen aangehoord en beloofde er alles aan te doen om zaken, rakende het beleidsgebied van het ministerie, in orde te maken.