De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

IDB legt oriëntatiebezoeken af bij gefinancierde onderwijsprojecten

Een delegatie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft op vrijdag 11 november 2022 een bezoek gebracht aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). De bedoeling van dit bezoek was om in het veld de resultaten te zien van projecten, die door het ministerie worden uitgevoerd.

Er is bezoek gebracht aan alle gebouwen die gerenoveerd worden in het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) en het Basic Education Improvement Program (BEIP) projecten.

Tijdens de ontmoeting met minister Levens is ook stilgestaan bij de gevolgen van de Covid-19-pandemie voor het onderwijs. Het ministerie werd gecomplimenteerd voor de visie: “Elk kind telt,” dat als uitgangspunt dient voor het onderwijsbeleid.

Het minOWC kreeg ook complimenten voor de kwaliteitsverbetering van de onderwijsvernieuwing, die alle kinderen en studenten een kans geeft om te mogen doorstuderen zonder te vroeg uit het onderwijssysteem te vallen.

De IDB-delegatie bestond uit: Richard Martínez (IDB vicepresident for countries), Tariq Alli, IDB general manager CCB, Antonio Gonçalves, IDB country representative, Gisele Braun (IDB country economist), Monique Johanns (representative assistant) en Jade Tjon (representative of Suriname at the Board of Executive Directors IDB).