De Boodschap
Kabinet van de President

Ilonka Elmont Foundation organiseert sportdag voor kinderen met beperking

 Kinderen en jongeren van Huize Betheljada, Louis Brailleschool en Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK), hebben op woensdag 7 december 2022 mogen genieten van een leuke sportdag. Deze sportdag is op het SOGK-terrein georganiseerd door de Ilonka Elmont Foundation.

Tijdens de sportdag werden de kinderen in groepen verdeeld waarbij een Surinaamse bekende in een team aansloot. De kinderen mochten meesporten naast voormalig bondscoach van Natio Dean Gorré, Tjark Bell (Tjatjie), Jean-luc Josafath (Koloku) en Miss Tropical Beauties Suriname 2022 Iraisa Belfor. “Ze zien ons op tv en willen ons een keer ontmoeten. Nu gaan ze met ons en tegen ons spelen én lol hebben,” deelt initiatiefnemer Ilonka Elmont.

Op deze dag is ook een nieuw spel in Suriname geïntroduceerd genaamd ‘Goalball’. Dit spel wordt normaliter geblinddoekt gespeeld of met een afschermbril en een bal waarin er bellen zitten waardoor de spelers op tast en gehoor afgaan. De andere spelen van de dag waren bowling, rolstoelrace, estafette, parachute en boccia. Het laatstgenoemde is een spel dat tijdens de Special Olympics wordt gespeeld. “De fun-factor staat sky high. Iedereen is gelijk en een winnaar,” aldus Ilonka Elmont.