De Boodschap
Kabinet van de President

IMF-team en regering staan media te woord

Het IMF-team, dat momenteel in Suriname vertoeft, heeft de Surinaamse media te woord gestaan. Dit gebeurde op maandag 12 februari samen met president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. Het IMF-team bestond onder meer uit de Deputy Managing Director Kenji Okamura, die eerder op de dag zijn opwachting had gemaakt bij het staatshoofd. Beide functionarissen zijn ingegaan op de stand van zaken rond de uitvoering van het herstelprogramma.

 

Bij deze persontmoeting zaten ook aan: Anastasia Guscina die afgelopen week de IMF-missie voor de 5 review van het herstelprogramma heeft geleid, en Executive Director Afonso Bevilaqua, die Suriname vertegenwoordigt in het IMF-bestuur. Van Surinaamse zijde waren dat ook vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Stanley Raghoebarsing, Albert Ramdin en David Abiamofo evenals de leden van het Surinaams IMF-team.

President Santokhi gaf aan dat Suriname als land bijzonder verheugd is met het bezoek van het IMF-team. Hij merkte op dat het voor de eerste keer gebeurt dat een Deputy Managing Director en Executive Director Suriname bezoeken. Dat de Deputy Managing Director die 70 landen onder zich heeft, ervoor heeft gekozen Suriname te bezoeken, geeft volgens het staatshoofd aan hoe belangrijk Suriname is in de uitvoering van het economisch herstelprogramma.

Zowel president Santokhi als de Okamura liet het IMF-programma vanaf de start tot op heden de revue passeren. Het staatshoofd gaf aan dat herstel thans duidelijk merkbaar is. Er is onder meer economische stabiliteit en afname van inflatie. De internationale reserves zijn op peil en de schulden zijn zo goed als herschikt. Na toespraken van president Santokhi en de Deputy Managing Director zijn de overige IMF- en regeringsfunctionarissen ingegaan op vragen van de media.