De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

Indiase ambassadeur op bezoek bij minister Levens

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op maandag 10 januari 2022 bezoek gehad van de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran. Tijdens dit bezoek hebben de minister en de diplomaat gesproken over de samenwerking die India en Suriname kunnen aangaan op het gebied van onderwijs. De bewindsvrouw gaf de ambassadeur aan onder de indruk te zijn van de ontwikkeling die India meemaakt.

Minister Levens zal op het gebied van afstandsonderwijs gebruikmaken van de kennis en ervaring die India heeft met afstandsonderwijs. De bewindsvrouw focust zich vooral op het gebied van technologische ontwikkeling en cultuur binnen het onderwijs. De planning is dat het ministerie een aantal middelbare scholen zal opzetten die voornamelijk gericht zijn op kunst en cultuur om het creatief gevoel bij jongeren aan te wakkeren.

De ambassadeur drukte minister Levens op het hart gebruik te maken van de verschillende scholarships die India aangeboden heeft aan Surinaamse studenten. De minister en de Indiase gezant hebben besloten al deze mogelijkheden te bekijken en zodat burgers zo gauw mogelijk gebruik maken van deze kansen.