De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Inter Guyanese Spelen 2023 geëvalueerd

Op 11 januari jl. hebben vertegenwoordigers van Guyana, Frans-Guyana en Suriname elkaar ontmoet in de conference room van het hotel Residence Inn om de Inter Guyanese Spelen van het afgelopen jaar te evalueren. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de Stichting Schoolsport Federatie Suriname, werd geleid door voorzitter Aniel Ghisaidoobe. De deelnemers, waaronder sportdirecteuren van de drie landen, waren over het algemeen tevreden over het verloop van de Spelen en merkten op dat er verbeteringen waren in alle aspecten van de organisatie.

Suriname werd geprezen als winnaar van het internationale scholierensporttoernooi. Ook werd de komende editie van de Spelen besproken, die van 23 tot 27 oktober in Cayenne, Frans-Guyana, zal plaatsvinden. Er zijn nog niet veel details bekend over deze Spelen, maar logistieke voorbereidingen worden besproken in een vergadering die op 22 en 23 februari in Cayenne zal plaatsvinden.

Daarnaast brachten de sportdirecteuren en vertegenwoordigers van Frans-Guyana een bezoek aan de Franse ambassadeur, die zijn complimenten en plezier over het toernooi uitte. Er werd ook gesproken over de complexe visumprocedures, en de ambassadeur zegde toe deze kwesties serieus te nemen. De ambassadeur was ook onder de indruk van de samenwerking tussen de drie landen en beloofde de volledige ondersteuning van Frankrijk voor het komende evenement. De evaluatievergadering werd afgesloten met een collectief vertrouwen dat de Inter Guyanese Spelen van dit jaar wederom een succes zullen zijn.