De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Lancering SML basis voor professioneel voetbal

De lancering van de Suriname Mayor League (SML) markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van professioneel voetbal in Suriname. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) legde bij de officiële lancering op 21 februari 2024 de nadruk op de immense uitdagingen die gepaard gaan met dit proces, maar prees tegelijkertijd de vastberadenheid en wilskracht van de betrokkenen. Deze eigenschappen zijn essentieel om succes te behalen in de sportwereld.

De minister erkent ook het grote potentieel aan voetbaltalent in Suriname en gelooft dat de introductie van professioneel voetbal in het land zal bijdragen aan het versterken van de positie van Suriname op regionaal en internationaal niveau. Ze onderstreepte het belang van een open beleid ten aanzien van sportontwikkeling, waarbij de regering bereid is om samen te werken met alle belanghebbenden, waaronder het bedrijfsleven en maatschappelijke groepen.

Tegelijkertijd waarschuwde de bewindsvrouw voor te veel optimisme en benadrukte ze dat er nog een lange weg te gaan is voordat de beoogde doelen worden bereikt. Ze drukte echter haar vertrouwen uit in het doorzettingsvermogen van de betrokkenen om deze uitdagingen aan te gaan en succes te behalen in de lange termijn.

De verdere ontwikkeling van de SML verdient volgens de minister een nationale benadering en moet worden ondersteund door alle relevante partijen, waaronder de overheid, het bedrijfsleven en de gemeenschap als geheel. Met deze brede steun en vastberadenheid om te slagen, lijkt Suriname goed gepositioneerd om een significante groei en vooruitgang te realiseren in de professionele voetbalwereld.