De Boodschap
Defensie

Leden CTU en KST ronden met succes JCET-training af

Personen uit de Surinaamse veiligheidsdiensten hebben gedurende zes weken geparticipeerd aan de Joint Combined Exchange Training Program (JCET) van de Special Operations van het Southern Command USA (Socsouth). De afsluiting hiervan vond op dinsdag 27 april plaats middels het overhandigen van certificaten aan de deelnemers.

Vanwege de toename van het aantal Covid-19-besmettingen in het land de afgelopen dagen, moest de eerder geplande ceremoniële afsluiting, waar de participanten onder andere ook een demonstratie zouden geven over wat zij hebben bijgeleerd, worden afgelast. De training bestond uit verschillende soorten schiettechnieken, medische training, communicatie, tactische gevechts-, infiltratie- en aanvalstechnieken in de jungle en gebouwen, waaronder ook de zogenaamde ‘room clearing procedures’.

Namens Suriname hebben leden van het Korps Speciale Troepen (KST) en de Counter Terrorism Unit (CTU) meegedaan aan deze training, terwijl de Socsouth met 11 trainers is vertegenwoordigd. Deze JCET-trainingen zijn speciaal opgemaakt voor de Amerikaanse elite-eenheden. Dit geeft ook de troepen van het gastland de kans om deel te nemen aan deze training. Zowel Suriname en de VS erkennen het belang van deze training en het voortdurend partnerschap tussen de twee bevriende naties.