De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

Plantenkas O.S. Pomona nieuw leven ingeblazen

De Openbare School (O.S.) Pomona heeft op donderdag 15 juni 2023 een “beroependag” georganiseerd voor de leerlingen van het 4e leerjaar. Na een bezoek en demonstratie van de brandweerlui en de politie, was het beplanten van hun plantenkas de kers op de taart. De uitvoering hiervan vond plaats onder begeleiding van medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV).

“Jong ondernemerschap stimuleren in de landbouw is een van de beleidsdoelen van het ministerie van LVV. Landbouwer zijn is hard werken, maar daartegenover ben je je eigen baas en heb je voldoende inkomen. Ook draag je bij aan voedselzekerheid. Zo produceer en consumeer je ook gezonde voeding”, sprak Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam de leerlingen toe.

De leerlingen die geen onbekende bleken te zijn met planten, hebben enthousiast in hun militairen of artsenpakje, tayerblad, peper, spinazie en koolplantjes in de grond helpen stoppen vandaag. Een vervallen plantenkas van O.S. Pomona is na jaren weer nieuw leven ingeblazen. De LVV’ers zullen een keer per week terugkeren naar de school voor onderhoud. Het schoolhoofd, Joyce Ramdin, sprak haar dank uit, waarna de dag is afgesloten met een overdracht van planten, bloemen.