De Boodschap
Kabinet van de President

MAS zet best geslaagden Moengo in de bloemetjes

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) heeft naast de districten Para en Commewijne ook in Marowijne de best geslaagde scholieren van het VOJ- en LBO-onderwijs beloond. In het kader van het MAS Excellence Award project heeft de leiding van de MAS op 17 augustus de stad Moengo in het district Marowijne aangedaan. Leerlingen van de scholen VOJ Albina, Waaldijkschool 1 en LBO Barronschool zijn beloond voor het leveren van excellente prestaties. Ook hier mochten de leerlingen onder meer laptops en een oorkonde in ontvangst nemen.

Tijdens deze plechtigheid waren de districtscommissaris van Marowijne Zuidwest, Olivia Dominie, inspecteur Henry Kia van Het Korps Politie Suriname (KPS), jeugdraadslid van Marowijne, Derfynio Syllio Engéso die ook geslaagd is van de Barronschool en alle overige genodigden aanwezig. Dc Dominie heeft de inzet van de studenten geprezen die ondanks moeilijke omstandigheden goede leerprestaties hebben gehaald. “Opgeven is helemaal geen optie. Zet je in en ga verder. Vraag naar hulp of ondersteuning wanneer je het niet meer voor elkaar kan krijgen want met je diploma kan je veel meer doelen bereiken” aldus de burgermoeder van Marowijne Zuidwest.

Als onderdeel van het gebeuren hebben de leerlingen kunnen genieten van een vragenspel met prijzen aan verbonden. Jeugdraadslid Engéso heeft bij die gelegenheid een dankwoord gericht tot de directeur van de MAS namens de Directeur van de Barronschool die niet aanwezig kon zijn vanwege de herexamens.  Engéso is van mening dat het event een goed middel is om jongeren te stimuleren zich in te zetten voor de studie. De leerlingen hebben verder mogen genieten van