De Boodschap
Volksgezondheid

Medicatie uit India overgedragen aan RGD en MZ

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op donderdag 30 november 2023, ondersteund door de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, en de directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), Maaltie Sardjoe de symbolische overdracht gedaan van medicamenten afkomstig uit India aan de directeuren van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en Medische Zending (MZ).

De overdracht vond plaats in RGD-gezondheidscentrum Lelydorp in het district Wanica. Suriname heeft medicijnen ter waarde van US$ 600.000 ontvangen van India. Deze medicijnen waren eerder symbolisch overhandigd door de president van India tijdens haar staatsbezoek op 5 juni 2023.

De volksgezondheidsminister zei blij te zijn met dit moment en feliciteerde de organisaties en de samenleving. De distributie heeft op zich laten wachten vanwege procedurele zaken. Besloten is de eerstelijns als eerst te gedenken.

De bewindsman sprak zijn dank uit voor de inzet van de instellingen voor de zorg. Hij zei dat deze bijdrage kan de helpen om de noden van vooral de kwetsbare personen in de samenleving te verlichten in de vorm van een sociale ondersteuning vanuit de overheid.