De Boodschap
Openbare Werken

Minister Nurmohamed oriënteert zich bij bezanden wegen Lelydorp

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is gestart met het bezanden van diverse wegen te Lelydorp in het district Wanica. OW-minister Riad Nurmohamed is op maandag 23 oktober 2023 naar het district geweest om zich ter plekke te oriënteren.

Bholanath Narain, districtscommissaris van Wanica-Noordwest is ingenomen met dit wegenonderhoudsproject. “De wegen zijn erg slecht, vooral wanneer het regent. Er wordt bezand met een speciaal materiaal dat langer houdbaar is. Niet alleen de wegen, maar ook de goten, trenzen en kanalen moeten een beurt krijgen. Het ministerie heeft voor duurzaamheid gekozen en dat beleid zal ik zeker blijven ondersteunen”, aldus dc Narain.

“Wij zijn erg trots op het ministerie en staan hard achter hun werken. Ik hoop dat de overige wegen, onder andere de Palisadeweg, De Craneweg, Libanonweg en de Altonaweg ook worden aangepakt”, zegt een buurtbewoner. Volgens Prewien Lakhie, OW-districtshoofd Wanica is het ministerie vanaf begin oktober bezig met onderhoud binnen het district. “Het materiaal waarmee de wegen worden bezand is een mix van savannezand, klinkzand en basecourse”, zegt hij. Lahkie belooft dat er zoveel mogelijk wegen gerestaureerd zullen worden.

Radjen Rathipal, RR-voorzitter Lelydorp, is OW zeer erkentelijk voor dit project. “Deze regio heeft de langste zandwegen, met een totaal van ongeveer 101 kilometer en daarom is het van belang dat deze wegen goed begaanbaar zijn.” Rathipal kijkt uit naar fase 2 wanneer de overige wegen worden aangepakt. Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de presidentiële commissie Lelydorp, feliciteert de bewoners met deze ontwikkelingen.

Minister Nurmohamed merkte op dat achterstand in wegenonderhoud een veelvoorkomend probleem is in alle districten. “Alle districten zullen aan de beurt komen. We beginnen alvast met het bezanden van de wegen. Vanaf volgend jaar beoogt het ministerie wegen die prioriteit hebben te asfalteren. De bewoners mogen dan aangeven welke wegen de voorkeur krijgen. Het ministerie zal het duurzaam beleid blijven voortzetten”, zegt de bewindsman.