De Boodschap
Volksgezondheid

Minister Ramadhin wenst Jaleyah Jubithana beterschap toe

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, is tijdens zijn oriëntatiebezoek aan de Johan Adolf Pengel International Airport in kennis gesteld van het vertrek van Jaleyah Jubithana. Dit kindje gaat voor behandeling naar Colombia. De bewindsman, die op zaterdag 12 september 2020 op de luchthaven was, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de moeder en familie bij vertrek moed in te spreken, beterschap toe te wensen en hun gevraagd vanuit Colombia in contact te blijven.

Het ministerie van Volksgezondheid is sinds de vorige week bezig voorbereidingen te plegen voor 19 patiënten die voor behandeling naar Colombia moeten. De patiënten, die reeds maandenlang wachtende zijn op hun vertrek, konden dat niet vanwege het gesloten luchtruim aldaar en de ongunstige COVID-19 situatie in beide landen.

In feite zouden alle 19 personen op zaterdag 12 september naar Colombia vertrekken, met een humanitaire vlucht, een charter door Seismic, contractor van Staatsolie. Helaas heeft deze vlucht geen voortgang gevonden. Het zal de komende week uitgevoerd worden.

Zeven personen keerden terug naar Suriname met dezelfde vlucht. Zij hebben in Colombia ook een behandeling ondergaan, maar konden vanwege het gesloten luchtruim niet eerder naar Suriname terugreizen. Dankzij de inzet van het ministerie van Volksgezondheid en Seismic, die deze mensen kosteloos heeft getransporteerd vanuit Colombia, zijn de Surinamers terug bij hun familie.