De Boodschap
Kabinet van de President

Minister Ramdin blikt terug op succesvol bilateraal overlegmoment

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat het meest recente bilateraal overlegmoment tussen de staatshoofden van Suriname en Brazilië goed verlopen is. “We hebben hele goede discussie gehad. Ook met de Guyanese president”, aldus de bewindsman.

President Jair Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië is op vrijdag 21 januari 2022 eerder dan gepland teruggekeerd naar zijn land. “Onder iets droevige omstandigheden, wegens het overlijden van zijn moeder de afgelopen nacht”, laat de BIBIS-minister optekenen. Olinda Bonturi Bolsonaro, de moeder van het Braziliaanse staatshoofd, heeft op 94-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. President Bolsonaro arriveerde donderdag in Suriname voor een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi en president Mohamed Irfaan Ali van Guyana.

Minister Ramdin zegt dat er vanaf de aankomst van het Braziliaanse staatshoofd goede inhoudelijke en substantiële gesprekken zijn gevoerd. Er zijn afspraken gemaakt om verder te gaan met de samenwerking en uitbreiding hiervan. Verder is er gesproken over investeringen en het bedrijfsleven. “Met name in de olie- en gasindustrie zijn er veel mogelijkheden. Wij kijken terug op een organisatorisch goed verlopen bezoek”, laat de bewindsman optekenen.