De Boodschap
Kabinet van de President

Minister Weerwind bezichtigt activiteiten buurtmanagers te Wintiwai

De Nederlandse minister van Rechtsbescherming, Franc Weerwind en delegatie hebben de buurt Wintiwai bezocht. Tijdens het bezoek op 21 december 2022 zijn de aanwezigen ingelicht over de activiteiten die buurtmanagers in samenwerking met de vereniging Stiwewa uitvoeren ter verbetering van het leefklimaat. Hierna hebben de delegatieleden een rondleiding gehad van Liggio Feller, buurtmanager van Wintiwai en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. In het buurtgebouw van Stiwewa werd de delegatie geïnformeerd hoe de afdeling Buurtmanagers van de politie opereert. Dit werd gevolgd door een bezoek aan de lagere school O.S. Wintiwai en een wandeling door de buurt terwijl over de knelpunten en successen werd gesproken.

Minister Weerwind is zeer onder de indruk van de samenwerking tussen de bewoners en de buurtmanagers. Het is volgens hem goed om tussen de mensen te staan, de vraagstukken van de wijk aan te horen en zo te weten welke plannen de regering heeft. “Je ziet dat de mensen uit de buurt samen met de politie werken aan een stuk veiligheid en leefbaarheid. Het is niet anders in Nederland. Je hebt elkaar nodig om samen de toekomst te realiseren,” deelt de Nederlandse bewindsman.

Buurtmanager Liggio Feller, is van mening dat contact met de buurtbewoners een belangrijk onderdeel is van het werk. “We doen huisbezoeken en hebben contact via een groepsapp om op de hoogte te blijven van de knelpunten”, zegt Feller. “Hierin is de buurtvereniging Stiwewa een goede partner”. Voorzitter van de vereniging Stiwewa, Robby Berghout, zegt dat de relatie tussen Stiwewa en de politie uitstekend is. “Wij beseffen dat beide partijen elkaar nodig hebben daar we hetzelfde doel nastreven. Dat is verbetering van het leefklimaat. Wij doen dat preventief door goede bezigheden waardoor de jongeren geen behoefte hebben om rond te hangen”, aldus Berghout.