De Boodschap
Kabinet van de President

Volksgezondheid twintig DeVilbiss Healthcare zuurstofmachines rijker

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vond op maandag 15 november de symbolische overhandiging van 20 stuks zuurstofconcentrators plaats, bestemd voor het ministerie van Volksgezondheid. Namens dit departement nam BIBIS-minister Albert Ramdin de geste in ontvangst. Het gaat om apparaten van het merk DeVilbiss Healthcare.

“De covidzorg eist enorm veel aandacht van ons, daarom zijn wij blij met de bijdrage van een privéonderneming,’’ gaf minister Ramdin aan. K&K Heritage Group en Innodata Suriname komen de zorg met 10 zuurstofconcentrators elk tegemoet. “Wij werken met en voor mensen,” liet directeur Chivaro Gajadien van K&K Heritage Group optekenen, doelende op zijn steun aan de covidzorg. De DeVilbiss Healthcare zuurstofmachine is draagbaar en kan makkelijk elders gebruikt worden. Het wordt elektronisch bediend en levert 5 liters per minuut aan zuurstof.

Volgens minister Ramdin zal het ministerie van Volksgezondheid de distributie zelf bepalen. “Dit zijn machines die eerder in Suriname gebruikt zijn en nuttig zijn gebleken. Voor de individuele zorg op de diverse alternatieve locaties, maar ook in het binnenland en districten, zullen de DeVilbiss Healthcare zuurstofmachines goed van pas komen,” aldus minister Ramdin.