De Boodschap
Kabinet van de President

NCCR biedt noodvoorzieningen aan gebieden getroffen door wateroverlast

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is momenteel bezig met noodvoorzieningen in het binnenland. NCCR-coördinator, Jerry Slijngard zegt dat door de aanhoudende regens enkele gebieden in het binnenland zijn ondergelopen. Het gaat om de gebieden Paamaka, Matawai en Tapanahony waar rivieren buiten hun oevers zijn getreden.

De mensen hebben zich verplaatst naar hoger gelegen gebieden. “Voor een deel is dat in de buurt van hun dorp, en in andere gevallen worden ze met de boot verplaatst naar een dorp dat minder water heeft”, vertelt Slijngard.

Bij wateroverlast is drinkwater een van de belangrijkste zaken waarin moet worden voorzien. Momenteel is het NCCR begonnen in het Matawai-gebied de mensen noodvoorzieningen te bieden in de vorm van hulppakketten. Binnen dit gebied zijn rond 14 dorpen, waaronder Pusugrunu en Njun Jacob Kondre, voorzien van het hoognodige. De noodhulppakketten bevatten onder andere drinkwater en voedsel, waaronder babyvoeding, kaarsen, en tapolien.

Het NCCR probeert zoveel mogelijk de getroffen gebieden van dienst te zijn.