De Boodschap
Kabinet van de President

Nederland doneert medische hulpmiddelen aan Suriname

Ambassadeur Henk van der Zwan heeft namens het Koninkrijk der Nederlanden symbolisch een partij medische hulpmiddelen overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit vond plaats op vrijdag 12 november 2021 op het presidentieel paleis.

De donatie ligt in het kader van het schenkingsdocument dat de ministers van Volksgezondheid Amar Ramadhin en Hugo de Jonge eerder dit jaar hebben bevestigd. Het gaat om een schenking van in totaal 14 zeecontainers met goederen. De regeringsleider werd vergezeld door minister ad interim Mathoera van Volksgezondheid, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, ambassadeur Rajendre Khargi en de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul.

De Nederlandse ambassadeur zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname dat met deze bezending ons land voor een jaar verzekerd is van beschermingsmiddelen. Het gaat om handschoenen, schorten, maar ook sneltesten. De diplomaat benadrukt de positieve samenwerking met de regering. “Vanaf het aantreden van de regering Santokhi zijn de vertroebelde banden hersteld. De relatie met Suriname is nu buitengewoon goed en constructief, wij zullen de samenwerking verder intensiveren”, zegt de gevolmachtigde. Wat een tête-à-tête moest voorstellen is veranderd in een breedvoerig overleg. President Santokhi en de ambassadeur hebben over velerlei kwesties van gedachten gewisseld. Het staatshoofd is Nederland zeer erkentelijk voor de geste.