De Boodschap
Volksgezondheid

Niertransplantatie team brengt kennismakingsbezoek aan Volksgezondheid

Een delegatie van het niertransplantatie team, bestaande uit specialisten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC), heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan het ministerie van Volksgezondheid. Het team is op een screeningsmissie in Suriname en heeft daarom een bezoek gebracht om de doelstelling van deze missie voor te leggen aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

Aan minister Ramadhin is aangegeven dat deze periode gebruikt zal worden voor de finale screening en het identificeren van alle randvoorwaarden welke belangrijk zijn in aanloop naar de uitvoering van de operatie missie in de maand juni 2022.

De minister van Volksgezondheid deed een beroep op het team om spoedige feedback te geven aan de leiding van het ministerie als er zich problemen voordoen in de voorbereiding naar de operatiemissie. Vanuit het ministerie geeft minister Ramadhin zijn volledige ondersteuning om ervoor te zorgen dat in juni de eerste patiënten een transplantatie kunnen ondergaan. Het team bestaat uit een transplantatiechirurg en vier nefrologen, waar onder ook een lokale nefroloog.