De Boodschap
De Nationale AssembleeKabinet van de President

Onrust draagt bij aan koersontwikkeling

Regeringsleider Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een openbare vergadering van het parlement aangekaart dat onrust een factor is die bijdraagt aan de koersontwikkeling. De president is op 28 maart breedvoerig ingegaan op diverse zorgpunten met betrekking tot de recente koersontwikkelingen. “We hebben momenten gehad van ernstige onrusten die geleid hebben tot gevoel van onveiligheid en angst”, aldus de regeringsleider in De Nationale Assemblee.

President Santokhi heeft aangegeven dat we geen destabilisatie nodig hebben. “In alle rust moeten we werken aan de ontwikkeling van het land.” Het staatshoofd heeft opgemerkt dat er veel afzeggingen zijn geweest in de toeristensector door de recente gebeurtenissen in het land. “Als toeristen Suriname niet meer gaan aandoen, gaat het impact hebben op de staatsinkomsten, economische ontwikkeling en werkgelegenheid”, luidt de bezorgdheid van de regeringsleider.

Het staatshoofd heeft verder ook aangegeven dat tijdens de vele gesprekken in het kader van het vooroverleg om te komen tot een nationale dialoog er waardevolle vorstellen zijn gedaan door diverse organisaties, groeperingen en individuen. “Maar als er één onderwerp is dat als een rode draad door het geheel loopt, is het de vraag om een stabiele wisselkoers.” Een stabiele wisselkoers is zeer belangrijk. “Dat bepaalt de stabiliteit van de prijzen van goederen, bevordert voorspelbaarheid en planning en brengt rust in bedrijven en huishoudens”, onderstreept president Santokhi.