De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Onthulling naambord ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport

Het hoofdkantoor van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport aan de Roseveltkade is voorzien van een nieuw naambord. De onthulling heeft gisteren plaats gevonden in verband met het tweeënvijftigjarig bestaan van het ministerie. Bij het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk in 2020 heeft dit ministerie nog een beleidsgebied erbij gehad, de naam is toen veranderd naar ‘Regionale Ontwikkeling en Sport’, (ROS).

Volgens de directeur van Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw is het besluit om sportzaken te plaatsen bij ROS, niet zomaar genomen. “Het is in feite om sportzaken te decentraliseren en er is specifiek voor Regionale Ontwikkeling gekozen vanwege haar structuur en bestuur op nationaal en regionaal niveau.”

Het ministerie werd in 1969 opgericht en heette toen het ministerie van Districtsbestuur en Decentralisatie. Door de jaren heen heeft het ministerie enkele veranderingen gekend, in 1988 kreeg het ministerie de naam ‘Regionale Ontwikkeling’. De minister van ROS Gracia Emanuël heeft in het kader van de onthulling en de jaardag  van het ministerie het personeel toegesproken. “Wat belangrijk en centraal staat vandaag, is dat we moeten kijken waar we nu staan. Het ministerie vergeleken met toen, dan zijn we heel ver.” De bewindsvrouw gaf aan dat ROS via de districtscommissarissen de decentralisatiegedachte van het ministerie probeert te besturen. Verder riep de minister het personeel op haar verantwoordelijkheid te nemen. “We dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van het ministerie. Zodra we niet kunnen beseffen dat we het werk samen moeten doen, kunnen we nog niet zeggen dat we al daar zijn,” aldus de minister.

De directeur van Regionale Ontwikkeling (DRO) drs. Maverick Boejoekoe benadrukte dat het ministerie heel veel potentie heeft. Volgens hem moet een ieder van het ministerie dit jaar een extra bijdragen leveren om de doelstellingen, die de minister en het team hebben gesteld, te realiseren.