De Boodschap
Kabinet van de President

Ontwikkeling binnenland heeft bijzondere aandacht regering

De ontwikkeling van het binnenland heeft de bijzondere aandacht van de regering. Het is een van de zes gebieden waarvoor de regering zich sinds haar aantreden op 16 juli 2020 bijzonder heeft ingezet. President Chandrikapersad Santokhi zegt dat in de visie van zijn regering het beleid erop gericht dient te zijn om ontwikkeling te brengen voor alle Surinamers, vanaf de kustvlakte tot in het verre binnenland.

Het staatshoofd zei het voorgaande op maandag 28 december 2020 tijdens de eindejaarspersconferentie, waarbij hij samen met vicepresident Ronnie Brunswijk inging op het beleid van de afgelopen periode.

President Santokhi: “Eenheid – ook tussen de verstedelijke gebieden, de districten en het binnenland – is de belangrijkste randvoorwaarde voor de ontwikkeling van ons land. Daarom heeft de ontwikkeling van het binnenland onze bijzondere aandacht. We zijn allemaal Surinamers.”

Hij voegde eraan toe dat mensen in het binnenland recht hebben op elektra, schoon drinkwater, onderwijs, medische zorg en adequate huisvesting. De regering gaat daarvoor zorgen. Zij heeft de eerste stappen daartoe reeds gezet. “Deze regering zal meer dan ooit bijzondere aandacht besteden aan de ontwikkeling van het binnenland”, benadrukte de regeringsleider.