De Boodschap
Openbare Werken

OW heeft aandacht voor infrastructuur Saramacca

Het ministerie van Openbare Werken (OW) weet dat de infrastructuur van het district Saramacca de nodige aandacht moet genieten. Met name de Mr. P.Chandishawweg, die ernstige verzakkingen vertoont en daarmee een gevaar vormt voor de weggebruikers, zal aangepakt worden. Minister Riad Nurmohamed geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan, dat formeel het project voor de rehabilitatie van de weg on-hold is gezet.

Wat er staat te gebeuren is dat het ministerie een crashprogramma zal uitvoeren wat inhoudt dat de weg voorlopig niet wordt aangepakt zoals oorspronkelijk de planning was. Het ministerie heeft ervoor gekozen om alvast de weg weer in een veilige staat te brengen, zodat het voor iedereen weer begaanbaar wordt. Het andere deel van onder andere de kokers zal nog even op zich moeten wachten, totdat er meer financiele ruimte is, zegt minister Nurmohamed. De problemen ten aanzien van de infrastructuur in het district zijn goed vastgelegd.
Minister Nurmohamed gaf aan, dat zijn ministerie druk bezig is de dienstverlening naar de gemeenschap toe te verbeteren. De bewindsman verwacht dat binnen niet al te lange tijd Openbare Werken zichtbaar wordt in alle districten. Burgers zullen naar de kantoren kunnen gaan met hun klachten en vragen en overige zaken die ze via het ministerie moeten afhandelen. Minister Nurmohamed heeft op vrijdag 2 oktober 2020 deel uitgemaakt van de regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi die het district Saramacca heeft bezocht. De bewindsman gaf aan, binnenkort met zijn staf ook de districten te zullen bezoeken om getuige te zijn van de activiteiten van het ministerie.