De Boodschap
Openbare Werken

Minister Riad Nurmohamed bezoekt landelijke campagne “Geletterdheid” in Commewijne

Stichting Pro Humaniteit heeft in samenwerking met andere stichtingen het startsein gegeven van de landelijke campagne ‘Geletterdheid’. OW-minister Riad Nurmohamed heeft als ere gast een speciaal bezoek gebracht aan deze bijzondere gelegenheid op maandag 8 november 2021 op het terrein van het Openluchtmuseum te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne.

Stichting Pro Humaniteit werkt langer dan 20 jaren aan het bewustzijn van land en volk. Volgens directeur Margo Kramp van stichting Surinaams Centrum voor Educatie en Training (Sucet) is haar organisatie hard op weg, twaalf maanden lang een programma te draaien. Dit jaar hebben stichtingen die samenwerken wederom gekozen voor Commewijne, gezien dit district in 2007 bijkans 10.000 bezoekers op de been kreeg tijdens hun eerste campagne. Verschillende samenwerkende stichtingen spraken de aanwezigen toe over het belang van deze campagne. Minister Nurmohamed kreeg een boek overhandigd uit handen van mevrouw Astrid van Eer van Stichting voor Kanker Diagnostiek en Preventie in Suriname. Sunaina Mohan, lid van Jongerenvereniging Commewijne, gaf tijdens haar toespraak aan niet slechts op te komen voor de jongeren, maar ze ook te beschermen.

Burgervader  Mohamedsafiek  Radjab  van Commewijne gaf aan dat prioriteit wordt gegeven aan jongeren, in het bijzonder de jeugd. “Als volwassenen moeten wij als ouders hen begeleiden en een goed voorbeeld geven. Onderwijs is het meest belangrijke aspect voor het ontwikkelen van de samenleving en dat begint bij het lezen” aldus DC Radjab. Minister Riad Nurmohamed voerde op zijn beurt aan dat het congres “Geletterdheid” bijzonder is. Hij vervolgde zijn toespraak door aan te geven dat het onderwijs de afgelopen jaren enorm achteruit is gegaan. Hij benadrukte dat door de inzet van NGO’s beter kan worden ingespeeld op de ondersteuning. De OW-minister liet per slot van rekening optekenen dat de stichting door deze campagne spectaculair werk heeft uitgevoerd. Derhalve is de support van anderen in deze moeilijke tijden van essentieel belang.