De Boodschap
Kabinet van de President

President Chandrikapersad Santokhi in Guyana voor deelname aan energie conferentie

President Chandrikapersad Santokhi is op 14 februari 2022 aan het hoofd van een delegatie vertrokken naar ons buurland Guyana op uitnodiging van de Guyanese president Irfaan Ali om deel te nemen aan de International Energy Conference and Expo 2022, die van 15 t/m 18 februari 2022 gehouden zal worden.

Het doel van de participatie is om Surinames beleid en visie te presenteren met betrekking tot duurzame energie. Naast het staatshoofd maken ook  minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, de directeur van Staatsolie Annand Jagesar, ondersteund door een technisch team van ruim 4 mensen deel uit van de delegatie.

De dienstreis is een multipurpose trip om, behalve gesprekken over energie te voeren, ook contacten te leggen met mogelijke investeerders. In dit kader zal de president gesprekken voeren met o.a. de CEO van ExxonMobil, Darren Woods,  die geïnteresseerd is, als bedrijf te investeren in Suriname. Het staatshoofd heeft hierover een ontmoeting met Woods in het Pegasus Hotel. ExxonMobil is een van ‘s werelds grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijven. Morgen spreekt het Surinaamse staatshoofd de conferentie toe tijdens de openingsceremonie.

De president vertrok vanuit het vliegveld Zorg en Hoop waar het protocol van overdracht met vicepresident Ronnie Brunswijk plaatsvond.