De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi besteedt aandacht aan visserijbeleid tijdens APB

Regeringsleider Chandrikapersad Santokhi heeft aandacht besteed aan het visserijbeleid in zijn bijdrage tijdens de voortzetting van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in de Nationale Assemblee. Het staatshoofd heeft op 3 november 2022 in het hoogste college van Staat onderstreept dat het visserijbeleid conform de Visserijwet, de vergunningsvoorwaarden en het Visserijmanagementplan-VMP 2021-2025, wordt uitgevoerd.

President Santokhi heeft aangegeven dat in het VMP is vastgesteld dat het aantal uit te geven visvergunningen, het niveau van het jaar 2020 niet mag overschrijden. Ook heeft de regeringsleider opgemerkt dat het onderzoek naar de visbestanden reeds is opgestart. “Uit het resultaat zal moeten blijken als het aantal verder zal moeten worden teruggebracht”. Het staatshoofd heeft onder woorden gebracht dat er sterke indicaties zijn dat de verschillende visbestanden reeds zijn overbevist.

Volgens de regeringsleider zullen deze visvergunningen worden ingetrokken ter bescherming van de visbestanden. Deze vergunningen zullen in een later stadium opnieuw verstrekt worden onder betere voorwaardes. “Er zal ook een presidentiële commissie geïnstalleerd worden die als taak meekrijgt om de doorlichting en ordening van de totale visserijsector in orde te maken”, aldus het staatshoofd.