De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi en delegatie naar Belize

Suriname participeert aan de 33ste reguliere Tussentijdse vergadering van regeringsleiders van de Caribische gemeenschap. In de vroege ochtend van maandag 28 februari 2022, is president Chandrikapersad Santokhi vertrokken naar Belize in Centraal- Amerika. Met hem reist ook mee minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Van 28 februari tot en met 3 maart is de Surinaamse president aanwezig op de reguliere tussentijdse ontmoeting van staatshoofden in San Pedro op het eiland Belize. Deze bijeenkomst vindt plaats van 1 tot en met 2 maart. Tevens vindt op dezelfde locatie op 3 maart de vierde Caricom-SICA Summit plaats. President Chandrikapersad Santokhi zal aan het hoofd van een delegatie in beide vergaderingen participeren.

Tijdens de reguliere tussentijdse staatshoofdenmeeting in Belize, heeft Suriname de gelegenheid bilaterale gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van Centraal-Amerikaanse landen. Op deze grootse bijeenkomst zullen namelijk regeringsleiders uit het Caribisch gebied en Centraal-Amerika aanwezig zijn. President Santokhi bekleedt per 1 juli tot en met 31 december het Caricom Staatshoofden-voorzitterschap. Het staatshoofd heeft eerder deze week via Zoom deelgenomen aan een staatshoofdenoverleg, waarbij de implementatie van de Caricom Single Market and Economy en het bevorderen van agri-food systemen op de agenda stonden. President Santokhi keert op vrijdag 4 maart terug naar Suriname.