De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi: “Het standpunt van de regering is om constant in dialoog te blijven”

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een spoed regeringspersconferentie benadrukt dat het standpunt van de regering is om constant in dialoog te blijven met verschillende stakeholders. “Wij gaan in dialoog met de betogers, maar ook alle andere belangrijke maatschappelijke groeperingen en organisaties”, aldus het staatshoofd op 22 juli 2022. De regering erkent het recht op vreedzaam betoog, echter merkt de regeringsleider op dat de acties langzaam het karakter beginnen te krijgen van destabilisatie. “We zien directe-en indirecte politieke betrokkenheid van partijen en personen.”

De regeringsleider heeft aangegeven ook heel wat goede intenties te hebben opgemerkt bij de leiders van de protesten. “Er zijn zeker ook personen die het goed bedoelen met de acties. Deze mensen willen strijd leveren voor lotsverbetering van grote delen van de samenleving”, zegt president Santokhi. Het staatshoofd erkent dat deze Surinamers willen dat de regering zich committeert om het beleid om te buigen in ’s land belang.

De president heeft geaccentueerd dat het pad van dialoog continu voortgezet zal worden. “We zullen de maatschappelijke consultaties intensiveren. Ook zal de regering functionele groeperingen proactief benaderen om te delibereren over diverse vraagstukken”, stelt het staatshoofd. De president is voorstander van de rechtsstaat en geeft aan dat de regering de openbare orde zal veiligstellen. “Het recht op vreedzaam betoog moet binnen het kader van wet-en recht.”