De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi ontvangt boekwerken tijdens Apravasi Milan

In het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie wordt in het National Indoor Stadium (NIS) de Ápravási Milan een festival gehouden. Tijdens dit event heeft president Chandrikapersad Santokhi boekwerken ontvangen van Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin. De Ápravási Milan wordt georganiseerd door de Organisatie Hindoe Media (OHM)  waarbij uitingen van onder andere cultuur, kunst op verschillende manieren wordt tentoongesteld. 

President Santokhi is zeer ingenomen met de werken. Kinderboeken schijfster, Indra Hu-Ramdas wil met haar boek getiteld “Kamal Ke Phul De Lotusbloem” dat gebaseerd is op een verhaal dat ze van haar overgrootmoeder heeft mogen leren, de jongeren stimuleren om te lezen. Het Surinaamse staatshoofd ziet graag dat haar boekwerken deel uitmaken van de schoolliteratuur. “Wij hebben veel van deze boeken nodig voor ons cultuuronderwijs op de lagere school. Wat onze geschiedenis was en hoe wij samen verder dit land moeten gaan opbouwen”, aldus het staatshoofd. 

Het boek van Hardeo Ramadhin gaat over hindoestaanse pioniers. Het beschrijft de ontwikkeling van de hindoestaanse immigranten en diens afstammelingen na 150 jaar. De inzet van de voorouders alsook de mogelijkheid tot onderwijs heeft volgens Ramadhin een belangrijke rol gespeeld. ‘Zonder educatie geen natie’ klinkt het bij de overdracht van de pennenvrucht.