De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi ontvangt nationaal instrument Trinidad

De ondernemer, Surujdeo Mangaroo, uit Trinidad heeft een steelpan aan president Chandrikapersad Santokhi overhandigd. Dit nationaal instrument van Trinidad is op 22 november 2022 aan het staatshoofd. De overhandiging heeft plaatsgevonden tijdens een bezoek van de ondernemer aan de president, op zijn kabinet.

De president waardeert de geste van Mangaroo ten zeerste. “Ik hoop dat het beleid van deze regering net zo harmonieus zal zijn als de tonen van de steelpan.” Tijdens het bezoek kreeg de president ook de kans om een ander slaginstrument te bespelen.

De steelpan of steeldrum is een muziekinstrument dat van oorsprong uit Trinidad en Tobago afkomstig is. Het instrument wordt meestal in groepsverband bespeeld. Een steeldrum wordt gemaakt van een oliedrum van 55 gallon en wordt gerekend tot de idiofonen.

“Ik kom altijd met heel veel plezier naar Suriname, het is een prachtig land en ik wil de bevolking kennis laten maken met ons nationaal instrument”, zegt Mangaroo. In dit kader zijn er gesprekken gevoerd met de bekende musicus Kries Ramkhelawan. In samenwerking met de muziekschool van deze Surinaamse artiest zullen er steelpan muzieklessen verzorgd worden aan kinderen en geïnteresseerden.