De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi terug na vruchtbaar werkbezoek New York

President Chandrikapersad Santokhi die de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) van 19 tot en met 22 september heeft bijgewoond, blikt tevreden terug op een vruchtbaar werkbezoek. Het staatshoofd is op vrijdag 22 september teruggekeerd in Suriname, na een zware agenda afgewerkt te hebben in de Verenigde Staten van Amerika.

President Santokhi heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken en met verschillende wereldleiders bilaterale gesprekken gevoerd over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. In zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering heeft hij zich vooral gericht op klimaatverandering, met name het vinden van nieuwe financieringsmechanismen, en de behandeling van aspecten daarvan. “Wij zullen niet alleen voor ons volk zorgdragen, maar ook bijdragen voor het welzijn van de mensheid. Suriname zal vooral ook concrete stappen nemen om de economie te diversifiëren met investeringen in de handel, agrarische sector en groene industrie”, heeft de president aangegeven.

Dit bezoek had als doel de samenwerking van Suriname met andere landen verder te ontwikkelen. De president richtte zich vooral op acties die ondernomen moeten worden tegen klimaatverandering in ons land, maar ook op de steeds verslechterende politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in Haïti.