De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi veilig aangekomen in Barbados

De presidentiële delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, is veilig geland op Barbados. Zoals eerder aangegeven is dit werkbezoek van eminent belang om onder andere samen met overige gelijkgerichte staten duidelijke standpunten in te nemen die de efficiëntie van het binnen- en buitenlands financieel verkeer positief stimuleren.

President Santokhi is bij aankomst vrijwel gelijk in conclaaf gegaan met de Barbadiaanse premier Mia Mottley. Om de eenduidigheid te bewaren, zijn meteen werkafspraken gemaakt die de basis moeten vormen voor de gesprekken op 20 april 2022, tijdens het De-risking en Correspondence Banking Congres. President Santokhi is samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking afgereisd, op uitnodiging van premier Mia Mottley.

Tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee op 19 april 2022, is de indruk ontstaan alsof president Chandrikapersad Santokhi ongemeld naar het buitenland is afgereisd. Het staatshoofd heeft het consolideren en waarborgen van de rechtstaat hoog op agenda en erkent de cruciale rol van het parlement binnen het staatsbestel. In dat kader is reeds op 13 april 2022 een schrijven vanuit het Kabinet van de President gericht aan De Nationale Assemblee om het college te informeren over het bezoek aan Barbados.

De regering is verder alert met betrekking tot wateroverlast waarmee vooral het achterland kampt. De werkarmen van de president geven in zijn opdracht, met prioriteit, aandacht aan deze situatie.