De Boodschap
Kabinet van de President

Presidentieel echtpaar woont pontificale hoogmis in kathedraal bij

President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben de pontificale hoogmis van Kerst in de Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus bijgewoond op maandag 25 december 2023.

Tijdens de hoogmis van Kerst waarin gevierd wordt dat Jezus Christus als kind geboren is geeft bisschop Karel Choennie aan dat hij het heel jaar dacht over de kinderen in Suriname. “En vandaag op deze kerstdag het kind centraal staat. Kinderen worden niet ‘gemaakt’, maar zijn goddelijke geschenken die we koesteren en verzorgen, net zoals de zorg die Maria en Jozef aan Jezus hebben toegewijd”, deelt de bisschop. “Laten we de opvoeding van kinderen benaderen als het kweken van goddelijke zielen”.

Bisschop Choennie benadrukt ook de invloed van huiselijk geweld en seksueel geweld op kinderen. Voorts deed de geestelijke een krachtige oproep aan opvoeders, waarbij hij benadrukt dat het van groot belang is om de toekomst van jongeren niet te verpesten, maar hen juist te stimuleren om hun potentieel volledig te ontwikkelen.

Het staatshoofd mocht de plechtige zegen van Bisschop Karel Choennie ontvangen, te midden van de verhevenheid van muziek, zang en inspirerende lezingen in de basiliek.