De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

Project Meet The Farmers van start gegaan

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het project Meet The Farmers gelanceerd. Dit project dat op 15 maart 2023 is gestart heeft als doel boeren een helpende hand te bieden door in te komen met ploegmachines ter bewerking van hun landbouwgronden.

De landbouwers hoeven niemand in te huren om hun kostgrond te laten ploegen en is het tijdbesparend dan wanneer er met de hand en tuingereedschappen wordt gewerkt. Middels dit initiatief van het ministerie van LVV besparen de boeren ook wat geld. Deze ploegmachines zijn thans gerepareerd en worden ten behoeve van de boeren ingezet. De boeren zijn in kaart gebracht door de ressort leider en voorlichters van ressort Wanica – A, alwaar de eerste ploegmachines worden ingezet. De voorlichters van het directoraat Landbouw zijn belast met het uitvoeren van dit project. Er zal een monitoring en screening team worden vastgesteld. De boeren zijn bereid om op te dragen voor de kosten van de nodige brandstof van deze machines.
Landbouw-directeur, Soedeshchand Jairam, het aantrekken of hebben van arbeiders een probleem is voor boeren. Zodoende kunnen grote arealen niet bewerkt worden. Nu dat de ploegmachines zijn ingezet, verwachten de boeren wederom een groei in hun aanplant en inkomen. “Dit project is vandaag hier begonnen en we gaan zoveel als mogelijk boeren in land en district proberen tegemoet te komen,” besluit directeur Jairam.