De Boodschap
Natuurlijke Hulpbronnen

Reflecties en vooruitzichten gepresenteerd aan waarnemend directeur EAS

Dave Abeleven van de Energie Autoriteit Suriname (EAS) heeft formeel zijn functie overgedragen aan Anand Kalpoe (voorzitter Raad van Toezicht EAS). Kalpoe zal de positie van directeur waarnemen, waarbij hij de missie en visie van de EAS zal blijven voortzetten. Als onderdeel van de ceremonie ter overhandiging van de leiding op 15 december, verzorgde Abeleven een presentatie getiteld ‘Reflecties en vooruitzichten: een terugblik op 1 aug. 2020 tot en met 15 dec. 2023 en de toekomstvisie 2024/2025’ voor de Raad van Toezicht (RvT) en stafmedewerkers EAS.

Abeleven, zal als directeur aanzitten tot en met  31 december 2023 en in de aanloop van de wijziging zal Anand Kalpoe in de positie van directeur waarnemen en formeel worden aangesteld vanaf 1 janauri aanstaande. Eerder dit jaar heeft Abeleven zijn functie neergelegd, na een periode van 3,5 jaar. Hij trad in deze functie op 1 augustus 2020 en heeft met minimale middelen en zonder bestaande structuur een sterke organisatie gebouwd. Desondanks spreekt hij zijn trots uit over de bereikte resultaten en het sterke fundament dat er is gelegd voor de toekomst van de EAS, mede dankzij de inzet van stafmedewerkers en overige werknemers.

Onder leiding van Abeleven is de EAS uitgegroeid tot een instituut dat een sleutelrol speelt in de regulering en ontwikkeling van de energiesector in Suriname. Tijdens de formele overhandiging sprak hij zijn dankbaarheid uit voor de vruchtbare samenwerking en het vertrouwen dat in hem is gesteld, en benadrukte het belang van de bijzondere werkrelatie en het ’teamwork’ dat heeft bijgedragen aan de groei van de organisatie.

In de presentatie ‘Reflecties en vooruitzichten’ gaf Abeleven een gedetailleerd overzicht van de huidige status van de EAS per december 2023. Hij belichtte de ontwikkelingen en de bereikte resultaten gedurende zijn leiderschap. Deze terugblik omvatte niet alleen de successen, maar ook de uitdagingen en de noodzaak van bepaalde maatregelen voor de komende zes maanden. Verder schetste hij een helder beeld van de geplande activiteiten en de doelen die binnen de komende twee jaar gerealiseerd moeten worden.

Na afloop van de presentatie, die werd afgerond met een dankwoord, volgden er toespraken van verschillende sleutelfiguren. Zo waren er toespraken van een vertegenwoordiger van het personeel, de heer Kalpoe, mevrouw Douglas, de vertegenwoordiger van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, en de heer Gerard Lau, de eerste voorzitter van de RvT. Hun woorden weerspiegelden de waardering en erkenning voor het werk van de heer Abeleven.

De ceremonie bereikte een hoogtepunt met de ondertekening van het protocol van overdracht, waarmee een nieuw hoofdstuk voor de EAS werd ingeluid. Deze memorabele gebeurtenis markeert niet alleen het einde van een tijdperk, maar ook het begin van een veelbelovende toekomst voor de EAS.