De Boodschap
Kabinet van de FirstLadyKabinet van de President

Regering betreurt suggestieve berichtgeving cocainevangst

De online-editie van ‘De Ware Tijd’ heeft op 19 september 2020 een artikel gepubliceerd met de kop “Cocaïne in ‘vliegtuig’ first-lady Santokhi”. Volgens het artikel is aan boord van de KLM vlucht van 12 september 2020, na aankomst in Amsterdam, 20 kilo cocaïne onderschept.

De First Lady is op de bewuste KLM-vlucht van 12 september als reguliere passagier meegereisd. In het artikel wordt de betreurenswaardige suggestie gewekt dat er enig verband zou bestaan tussen de First Lady en de onderschepping van de drugs. Daarnaast wordt de lading van het artikel niet gedekt door de kop daarvan.

De Regering betreurt deze suggestieve berichtgeving van ‘De Ware Tijd’, en hoopt dat met dit artikel, het dagblad niet doelbewust en met opzet een bepaalde adverse sfeer creëert.

De Regering roept in algemene termen alle media en journalisten op, om meer zorgvuldigheid te betrachten in hun berichtgeving, om zo onnodige misverstanden en onnodige conclusies te voorkomen. Voorts onderstreept de Regering dat de aanpak en bestrijding van drugscriminaliteit een hoge prioriteit geniet binnen het Regeringsbeleid.