De Boodschap
Kabinet van de President

Regering geeft prioriteit aan vlot verloop landelijk woningbouwprogramma

De regering geeft prioriteit aan een vlot verloop van het Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP). Zoveel is op donderdag 22 februari 2024 naar voren gekomen tijdens een presentatie van projectmanager Mark Rommy aan president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd benadrukt dat de samenleving in aanmerking moet kunnen komen voor betaalbare woningen. Tijdens de meeting heeft de president teams aangewezen om het project effectief te laten verlopen. Ook de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) waren aanwezig.

Zowel president Santokhi als de Stuurgroep en het Projectbureau hebben graag een vlot verloop van het LWBP en het Affordable Housing Project (AHP). President Santokhi heeft beide teams een week de ruimte gegeven om te komen met een overzichtelijke structuur ten aanzien van de projecten. Het staatshoofd kreeg van Rommy een update van de woningbouwprojecten die momenteel in uitvoering zijn. Hierbij zijn ook issues die spelen, financiering, de doelen die behaald moeten worden in de komende periode – namelijk oplevering van de woningen – aan de orde gekomen.

De projectmanager gaf aan dat er tot nu toe 1 public-private-partnership project in uitvoering is, dat ook gestadig verloopt. Ook hebben zich meer projectontwikkelaars gemeld. “Dus we gaan nu naar een volgende fase om meer ppp-modellen in uitvoering te brengen. Het ppp-model is een directe woonoplossing”, aldus Rommy. Hij legt uit dat binnen dit model direct kavel en huis beschikbaar zijn. “De projectontwikkelaar en de overheid komen in, waardoor de cliёnt uiteindelijk tegen een beter tarief kavel en huis kan kopen en/of bouwen”, aldus de projectmanager.