De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

ROS geeft startsein voor slagbal competitie

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), gaf op 24 april 2022 het startsein voor de slagbal competitie in Paramaribo. “Ik ben bijzonder blij om vandaag hier bij u te zijn. Wij weten allemaal dat sporten de afgelopen twee jaren bijna onmogelijk was, vanwege de Covid-19-pandemie. Het Competitie-element was eruit, dus moest u allen opzoek naar andere mogelijkheden om toch te kunnen sporten.”

Naar zeggen van de minister heeft zij reeds tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven hoe belangrijk de slagbal sport is in Suriname en hoe deze verder ontwikkeld zal worden. Zij benadrukte dat slagbal een Surinaams product is welk wij moeten koesteren en omarmen. “Deze tak van sport zal door Surinamers ontwikkeld moeten worden zodat het een exportproduct kan worden.” Het streven van het ministerie is erop gericht dat slagbal uitgroeit tot een regio sport. Het blijft dus een uitdaging voor Suriname deze tak van sport te kunnen brengen op wereldniveau. “Als minister van Sport zal ik me blijven beijveren om de slagbal sport verder te doen ontwikkelen.”

Volgens de bewindsvrouw zal De Surinaamse Slagbal Bond weer haar positie moeten innemen om landelijke competities op te zetten in alle districten. “De komende periode zal ik me daarom sterk maken om hieraan verder invulling te geven met u. Er zal nagegaan worden, hoe middelen vrij te kunnen maken aangezien de slagbal sport een Surinaams product is”, aldus minister Emanuël.