De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

ROS werkt aan verdere ontwikkeling districten

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) werkt hard aan de verdere ontwikkeling van civieltechnische faciliteiten in het binnenland. In dat kader heeft het ministerie op dinsdag 21 november 2023 met vier aannemers contracten getekend voor vijf projecten in de districten Nickerie, Brokopondo en Sipaliwini.

De projecten omvatten de bouw van een betonnen brug in Solan, gelegen in het district Sipaliwini; de bouw van een doorgangshuis en een toilettengroep in het Inheems dorp Post Utrecht, gelegen in het district Nickerie; de bouw van een betonnen brug in Bilawatra, gelegen in het district Sipaliwini; en de bouw van een betonnen aanmeersteiger in Baku, Sarakreek, gelegen in het district Brokopondo. De totale kosten voor deze projecten bedragen ruim 8 miljoen SRD.

Ettiré Patra, beleidsadviseur van het ministerie, geeft aan dat deze projecten zijn geïnitieerd nadat de gemeenschappen van de desbetreffende gebieden tijdens werkbezoeken hebben aangegeven wat de uitdagingen zijn. Hij benadrukt dat het departement zoveel mogelijk probeert in te spelen op de behoeften van de samenleving. Ook is hij ervan overtuigd dat deze projecten niet alleen de lokale bevolking ten goede komt, maar ook degenen die op doorreis zijn.

Patra legt verder uit dat deze projecten binnen een periode van 32 werkbare dagen moeten worden afgerond. Volgens hem heeft het ministerie nog veel meer civieltechnische en bouwkundige projecten in de planning, maar er moet rekening worden gehouden met de beschikbare financiële middelen. Hij benadrukt dat met name het binnenland in de komende tijd mag uitkijken naar meer projecten die zullen worden uitgevoerd.