De Boodschap
Kabinet van de President

Soca artiest Williams brengt beleefdheidsbezoek aan president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft op zaterdag 30 maart 2024 soca artiest Michael Williams uit Trinidad en Tobago ontvangen. Williams, ook bekend als Mical Teja vertoeft samen met zijn team in ons land in verband met het Nickerie Food & Music Easter Festival. Dit grootse festival brengt op 30 en 31 maart kunst, cultuur en cuisine bij elkaar en belooft een groot spektakel te worden.

Williams gaf aan zeer onder de indruk te zijn van Suriname, in het bijzonder de gastvriendelijkheid en de grote hoeveelheid groen bos. De artiest werd benaderd door Mr. Zonneman en X’O Events, ondersteund door het Kabinet van de President, voor deelname aan het Nickerie Food & Music Easter Festival. Hij gaf aan geen spijt te hebben om Suriname te hebben verkozen boven een andere mogelijkheid en maakte zijn dankbaarheid voor de geboden kans kenbaar. President Santokhi verwelkomde de artiest en gaf aan dat ons land inderdaad gezegend is met bijzondere kenmerken waaronder cultuur, cuisine en natuur. Diverse bevolkingsgroepen leven in harmonie met elkaar en delen elkaars cultuur en gewoonten. Daarnaast is de Surinaamse keuken vol smaken en geuren van overal in de wereld, wat zorgt voor heerlijke gerechten. Op vragen van de artiest over  Surinaamse ‘curry’ liet het staatshoofd doorschemeren dat alle Surinaamse gerechten sterke aanraders zijn.

President Santokhi gaf aan dat ons land in de lift is en dat de groei van het bruto binnenlandsproduct (bbp) nu 2,3 procent bedraagt tegenover een negatieve groei van zestien procent eind 2020. Het IMF en de Wereldbank hebben de hervormingen in ons land beaamd. Voor de duurzame groei is samenwerking uitermate belangrijk en organisaties als Caricom bieden daarvoor uitstekende kansen. President Santokhi gaf aan dat Caricom-staatshoofden hebben beklemtoond dat in de regio de vrije beweging van personen zonder beperkingen moet plaatsvinden. Suriname en Guyana kunnen daarbij een brug zijn voor het Caraïbisch gebied en het Zuid-Amerikaanse continent. Volgens President Santokhi is het belangrijk dat de private sector inspeelt op de kansen. Williams benadrukte dat het niet bij bezoek zal blijven.