De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

SSB organiseert media sensitization day

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) welke een werkarm is van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft in samenwerking met de Caricom Regional Oganization for Standards and Quality (CROSQ) de media sensitization day georganiseerd. Het doel hiervan is om de bewustwording van kwaliteit infrastructuur te bevorderen. Deze eendaagse informatiesessie is gehouden op 15 december 2022 in het Lalla Rookhgebouw.

Tijdens de sessie is er gesproken over enkele standaarden van SSB en over enkele programma’s die de ontwikkeling in kwaliteit infrastructuur financiert. Het openingswoord is verricht door de minister van EZ, Rishma Kuldipsingh en daarna zijn enkele presentaties gehouden door Technical officer van CROSQ, Latoya Burnham en een onderdirecteur van SSB, Tanwir Hassankhan.

De media was tijdens deze sessie van essentieel belang, omdat zij de nodige informatie naar de gemeenschap overbrengen. Minister Kuldipsingh gaf aan dat het bereiken van duurzame economische groei en het diversifiëren van de economie een van de sleutelfactoren zijn voor het bewerkstelligen van een gezonde nationale infrastructuur (NQI). Als beleid van het ministerie van EZ wordt er ook gewerkt aan de ontwikkeling van de infrastructuur. Dit is noodzakelijk voor effectieve handel en de ontwikkeling van een nationaal cultuur in Suriname die zal leiden tot het algemeen welzijn van de gemeenschap.