De Boodschap
Kabinet van de President

Succesvolle Diaspora Ondernemersavond i.s.m. Koole Contractors

Ondernemers uit het Nederlands-, Diaspora- en Surinaams Bedrijfsleven waren goed vertegenwoordigd en kregen de microfoon om kort iets te vertellen. Meelfabrikage, rijstsector, energieconsultancy, transportsector, toerisme, olie en gas waren enkele van de onderwerpen die aan de orde zijn gekomen. De Surinaamse ondernemers waren onderdeel van de delegatie van de President die op dat moment de Anton de Kom lezing verzorgde in Amsterdam.

Onder andere de First Lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, de minister van BIBIS (Buitenlandse zaken, International Business en Internationale Samenwerking) Albert Ramdin, directeur van SLM Paul de Haan, de directeur van Staatsolie Anand Jagesar en de directeur van de Communicatie Dienst Suriname, Alven Roosveld hebben het woord gevoerd. En natuurlijk ook de CFO van KOOLE Contractors Jurgen Treffers heeft een indrukwekkende pitch op deze avond kunnen houden.

Het doel van de avond was ervoor te zorgen dat ondernemers uit onder andere Nederland te interesseren om te investeren in duurzame projecten in Suriname, om zo het land en de economie van Suriname een boost te geven, vanuit een win-win situatie. KOOLE Contractors is een van de ondernemers die een goed voorbeeld is voor duurzame projecten in Suriname. Zij is al een lange tijd werkzaam in Suriname, waar gewerkt wordt aan de ontmanteling van de aluminium plant van Suralco met voornamelijk Surinaamse werknemers in dienst.

Diaspora

Vooral met het bezoek van President Z.E. Chandrikapersad Santokhi uit Suriname aan Nederland, die de banden met de overheid van Nederland weer heeft versterkt, is de diaspora uit Suriname nog meer actief. Suriname heeft ondernemers en investeerders uit Nederland hard nodig. Dit is meerdere keren ter sprake gekomen en is met nadruk aangehaald door de President van de Republiek Suriname. Vandaar dat het DFK- bestuur zich met name richt op de business en -investeringsactiviteiten. Het bestuur van DFK heeft deze avond via zijn voorzitter Robby Makka geleidt en beloofd dat de contacten met Koole Contractors warm zal worden gehouden en onderhouden. Immers op 17 juli 2021 heeft het contact tussen Bhoendie, Koole en Makka in hotel Mariott in Suriname zijn vuurdoop gekregen. Het DFK Fonds Bestuur is door de President van de Republiek Suriname d.d. 17 juli 2021 ingesteld. De voorzitter van DFK, heeft Koole Contractors, vooral de Directie, Staf- en Personeel bedankt. Ook de First lady en de overige sprekers waren vol lof over deze activiteit.

De avond is live vastgelegd op Youtube door Stanvaste Radio en media en is te horen (geweest) via dit Diaspora station in Rotterdam. Prachtige foto’s zijn geschoten door Diaspora fotograaf Ranjan Akloe die ook een key persoon was op deze avond. Impressies zullen door hem worden gedeeld via enkele Diaspora socialmedia kanalen waarvoor hij gemandateerd is.

De eerste Diaspora ondernemersavond speciaal gericht op (doing) business in het kader van bruggenbouw tussen Nederland en Suriname mag gerust een succes worden genoemd. In de “derde helft” werd er informeel gesproken en verder aan match-making gedaan. In elk geval heeft DFK beloofd om terug te komen in Vijfhuizen, waar de vijf bestuursleden van DFK  fysiek zichzelf ook hebben geïntroduceerd.

Nogmaals dankzij de samenwerking tussen DFK Bestuur en Koole Contractors, is deze avond een ware en prettige businessavond geworden die naar meer smaakt.