De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Surinaamse regeringsdelegatie afgereisd naar Frans-Guyana

Een regeringsdelegatie van Suriname is vanmorgen afgereisd naar Frans-Guyana om bilaterale gesprekken te voeren. De delegatie staat onder leiding van minister Albert Ramdin van van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De delegatie bestaat verder uit minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie, minister García Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, minister Krishna Mathoera van Defensie. Ook Luitenant-Kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationaal Veiligheid, directeur Miriam Mac Intosh van het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere regeringsvertegenwoordigers maken deel uit van de delegatie.

Op programma staat een meeting waarbij vraagstukken die beide landen raken zullen worden besproken. De meeting zal erin moeten resulteren dat beide landen overeenkomen hoe gezamenlijk de vraagstukken waarmee ze kampen hebben aanpakken. Het gaat onder andere om vraagstukken op het gebied van de gezondheids- en veiligheidssector.

De delegatie is in Saint Laurent opgevangen door de Franse overheidsdelegatie, waarmee zij zich over de verschillende vraagstukken zal buigen.