De Boodschap
Transport, Communicatie en Toerisme

Surinam Airways ontvangt EASA TCO approval

Surinam Airways heeft van het Europees Agentschap voor de Veiligheid (EASA), de EASA TCO (Third Country Operator) approval ontvangen. Met deze goedkeuring, die op vrijdag 9 juni 2023 werd ontvangen, mag Surinam Airways met haar totale vloot vluchten uitvoeren van en naar Europa. Ook van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstraat is goedkeuring ontvangen.

In eerdere berichtgeving was aangegeven dat momenteel in Brussel de A-check wordt uitgevoerd en dat het vliegtuig zaterdag na afronding van deze check zal worden gepositioneerd in Amsterdam. Intussen zijn alle actoren in stelling gebracht en is het de planning dat de eerste commerciële vlucht op zondag 11 juni aanstaande vanuit Amsterdam wordt uitgevoerd.

Het bovenstaande is de zoveelste mijlpaal in het “Going Forward plan”, c.q. het verder herstel van Surinam Airways. Surinam Airways dankt daarom ook iedereen en alle actoren voor het in haar gesteld vertrouwen en geduld; maar dankt in het bijzonder haar personeel dat dag en nacht werkt en mede helpt aan het verder herstel van Surinam Airways.