De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Suriname krijgt ondersteuning van Caricom Development Fund

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale 12 (BIBIS) heeft op zaterdag 09 april 2022, een ontmoeting gehad met Rodinald Soomer, de Chief Executive Officer van het Caricom Development Fund (CDF). De ontmoeting vond plaats in het CDF-kantoor te Bridgetown, Barbados.

Dit onderhoud was een follow-up van eerdere gesprekken met een Surinaamse regeringsdelegatie in de marge van de tussentijdse vergadering van Caricom Staatshoofden in Belize in maart 2022.

De minister en de CDF-functionaris spraken onder meer over het ontwikkelen van een landenprogramma en de ondersteuning die het CDF daarbij zou kunnen verlenen. Er werd een indicatieve allocatie van circa 10 miljoen USD gedaan welke verder zal worden verwerkt zodra Suriname de nodige randvoorwaarden heeft afgerond.

Het ligt in de bedoeling om medio april 2022 verdere gesprekken met een CDF-delegatie te voeren in Suriname. Mogelijke gebieden waarvoor ondersteuning van het CDF zou kunnen worden verkregen betreffen onder andere; klein- en middelgrote ondernemingen (voor wat betreft toegang tot krediet), infrastructuur, hernieuwbare energie, toerisme ontwikkeling en human resources development.

Rodinald Soomer committeerde voorts om de nodige assistentie te verlenen aan Suriname bij het invulling geven aan het nieuwe portfolio voor Suriname van Industrial Policy in het ‘Caricom quasi-Cabinet’. De topfunctionaris gaf aan dat het CDF de logische partner voor Suriname is in dit verband.