De Boodschap
Transport, Communicatie en Toerisme

TCT vangt aan met toerisme awereness projecten

Het toerismebeleid van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme is erop gericht te werken aan het bevorderen en verhogen van de sociale- en economische ontwikkeling en bijdrage van toerisme aan het welzijn en de kwaliteit van het leven van de Surinaamse gemeenschap. Door middel van het duurzaam ontwikkelen en bevorderen van het toerisme is het beleid erop gericht deze sector te reguleren en te faciliteren binnen de nationale economie.

Als onderdeel hiervan is het doel van het ministerie om door middel van diverse activiteiten, het bewustzijn over het belang van het toerisme in het algemeen te vergroten. Het uiteindelijke doel van deze activiteiten is het vergroten van het bewustzijn ofwel awereness over de kwaliteit en de ontwikkelingspotentie van natuur-, cultuur-, erfgoed-, en eventtoerisme.

In dat kader is het ministerie gestart met een nationale “Toerisme Awereness Project”. Het doel van dit project is het ontwerpen en implementeren van een programma met verscheidene activiteiten voor capaciteitsopbouw voor duurzaam toerisme voor nationale gemeenschappen.

De eerste activiteit is een opstel en tekenwedstrijd voor GLO-leerlingen. De titel voor de opstelwedstrijd is: Wat zou jij een toerist zeker laten zien in jouw district en waarom?
Voor de tekenwedstrijd: Maak een tekening van de mooiste plek in jouw district voor een toerist. Een foto scan van het opstel of tekening moet worden verstuurd naar toerismewedstrijd2023@gmail.com of appen naar 8671911. De originele opstellen en tekeningen moeten goed worden bewaard. De deadline is 6 maart 2023.